De Maasheggen in herfstkleuren.
De Maasheggen in herfstkleuren. Persfoto IVN De Maasvallei

Herfst in de Maasheggen

Regionaal

Het Maasheggengebied is vanuit cultuurhistorisch oogpunt gezien van grote waarde. Daarom kreeg het de Unesco-biosfeerstatus. Een gebied gevormd door mensenhanden, met van oudsher door meidoornheggen omzoomde kleine weilandjes, drinkpoelen en oude knotbomen. 

De deelnemers gaan tijdens de wandeling ‘Herfst in de Maasheggen’ met een gids van IVN De Maasvallei op pad en ontdekken wat er op dat moment te zien en te beleven is. Hoe staat het er voor zo vlak na de zomer? Dit arrangement wordt georganiseerd door IVN De Maasvallei en restaurant ‘t Veerhuis op 8 oktober. Verzamelen vanaf 10.00 uur in het Boothuis, Veerweg 2 in Oeffelt waar gezamenlijk een kop koffie gedronken wordt. Om 10.30 uur start de ongeveer twee uur durende wandeling die wordt afgesloten met een kop soep. 

‘Draag hoge waterdichte schoenen of laarzen. De te lopen route is niet rolstoelvriendelijk en honden zijn niet toegestaan’, zo meldt IVN  De Maasvallei. 

Aanmelden is noodzakelijk en kan tot 7 oktober door te mailen naar niek.swart@gmail.com. De kosten bedragen 7,25 euro per persoon.