Vitality bemachtigde de derde plek op het NK en tevens een startkaart voor het EK.
Vitality bemachtigde de derde plek op het NK en tevens een startkaart voor het EK. Eigen foto

Alle groepen Bekse Klinkertjes naar EK

Sport

Alle groepen van de Vierlingsbeekse dansvereniging De Bekse Klinkertjes hebben zich afgelopen weekend tijdens het NK bij DV Ready 2 Dance in het tot danspaleis omgetoverde uitgaanscentrum Time Out in Gemert gekwalificeerd voor de Europese kampioenschappen in het Belgische Zonhoven.

De NK-zaterdag stond bij de Vierlingsbeekse delegatie in het teken van de mini- en junioren, met deelname van soliste Mila van Veghel en de groepen Mini Stars, Vitality en Extreme.

Mila van Veghel behaalde op deze openingsdag in de sportklasse een zevende plek. Zij promoveerde afgelopen seizoen onder leiding van trainster Lisanne Rijs naar deze sterk bezette solistenklasse. De groep Mini Stars, de jongste groep van De Bekse Klinkertjes, die wordt getraind door Emmie Geurts, Angelina Meijer en Yara Ermers, bemachtigde de derde plaats op het NK. 


Derde plaats voor de Ministars op het NK. 

Daarna was Vitality aan de beurt. Deze groep promoveerde vorig jaar tijdens het NK naar de sportklasse. Onder leiding van hun trainsters Emmie Geurts en Janne Hermens dansten ze zich zaterdag naar de derde plek en daarmee pakten ze meteen een EK-ticket. Die Europese titelstrijd vindt begin mei plaats in het Belgische Zonhoven. 

Showgroep Extreme sloot de dag namens De Bekse Klinkertjes als debutant in de sportklasse af met, eveneens, een derde plek en daarmee kwalificatie voor het EK. Deze groep staat onder leiding van de trainsters Janne Hermans en Rachel van den Enden. 

Het zondagprogramma stond in het teken van de jeugd- en hoofdklassedansers. De groepen Unity, Evolution en Explosion van De Bekse Klinkertjes kwamen tijdens deze twee dansdag op het NK in actie. 

Unity startte dit jaar met marsdansen, een nieuwe stijl met veel beenworpen in een samengestelde nieuwe groep. Onder leiding van de trainsters Saskia Weijmans en Stephanie Henssen begon de groep in de sportklasse. De groei die de danseressen onder hun leiding doormaakten, werd zondag op het NK bekroond met een hoge jurywaardering en de bijbehorende tweede plek. De vicekampioen uit Vierlingsbeek mag vanwege die prestatie ook deelnemen aan het EK. 

Gardegroep Evolution onder leiding van de trainsters Elke Houben en Saskia Weijmans bemachtigde op het NK de derde plek en daarmee eveneens een startkaart voor het EK. 

Explosion, een nieuw samengestelde groep, eindigde als vierde op het NK. Ook ontving de groep, die wordt getraind door Lisanne Rijs en Stephanie Henssen, een wildcard voor de Europese titelstrijd. 

In aanloop naar het EK gaat De Bekse Klinkertjes de puntjes op de i zetten. ‘Wij als vereniging zijn meer dan trots op de behaalde resultaten en zijn erg te spreken over het feit dat alle groepen die zich konden kwalificeren voor de EK die kaart ook hebben weten te bemachtigen’, zo meldt een trotse Lisanne Rijs. ‘We hebben een topweekend gehad en zullen hard door gaan trainen om nog één keer iets prachtigs neer te zetten op 5 en 7 mei in het Belgische Zonhoven’. 


Evolution: derde plek op NK en startkaart voor het EK. 

Explosion: vierde plek en wildcard voor het EK.