Gérard en Mariëlle Timmermans hebben hun inpandige productenautomaat geopend. Die wordt de komende dagen verder bijgevuld.
Gérard en Mariëlle Timmermans hebben hun inpandige productenautomaat geopend. Die wordt de komende dagen verder bijgevuld. Foto: Persfoto

Nieuwe automaat Boerderij Timmermans geopend: ‘Meer vakjes, meer variatie in producten’

Vierlingsbeek

Boerderijwinkel Timmermans aan de Overloonseweg 11 in Vierlingsbeek heeft vandaag haar inpandige boerderijautomaat geopend. In de nieuwe automaat kunnen klanten terecht voor een groot aanbod aan producten, zoals aardappelen, eieren, aardbeien, asperges, andere seizoengroenten en -fruit, salades en lekkere streekproducten. “Meer vakjes geeft ons ook de mogelijkheid om meer variatie in producten aan te bieden dan in de oude automaat die tot voor kort aan de weg stond”, legt Mariëlle Timmermans uit. 

Want de oplettende voorbijganger had het ongetwijfeld al gezien: de voormalige boerderijautomaat aan de doorgaande weg is verdwenen. In de afgelopen weken werd in, aan en om de boerderij hard gewerkt om de nieuwe automaat inpandig, in de voormalige schuur aan de rechterzijde van het gebouw, te kunnen plaatsen. Of beter gezegd: meerdere nieuwe automaten. “Geregeld presenteren we ook een nieuw product, zoals een heerlijke seizoensgroente of een cakemix”, vervolgt Mariëlle. “En in het seizoen liggen er natuurlijk ook verse asperges en fruit, zoals aardbeien, kersen en blauwe bessen, in.”


De boerderijautomaat is voortaan in de boerderij van de familie Timmermans te vinden. 

Haar echtgenoot Gérard knikt. “Omdat we de automaat nu inpandig hebben, hoeven we niet meer naar de weg te lopen om de vakken bij te vullen. Deels hebben de nieuwe investeringen ook te maken met mijn gezondheid. Daardoor zijn we de afgelopen tijd anders naar de toekomst gaan kijken. Tegelijkertijd moet je ook met de tijd meegaan. Door dit te doen, slaan we twee vliegen in een klap. De nieuwe, inpandige automaat werkt voor ons veel praktischer. En de klant kan kiezen uit veel meer producten.”

Vanwege de opening van de nieuwe automatenruimte zijn voor de boerderij ook meer nieuwe, veilige parkeerplekken gecreëerd. “Dat was een andere reden om de automaat te verplaatsen”, weet Mariëlle. “Bij de automaat aan de weg ontstonden weleens gevaarlijke situaties, bijvoorbeeld als mensen gingen keren of als het druk was. Daar kan nu geen sprake meer van zijn, want het parkeeroppervlak bij de nieuwe automaat is een stuk ruimer geworden. Klanten kunnen 24 uur per dag, zeven dagen in de week bij ons terecht. Ook de winkel blijft nog gewoon geopend. Het winkelassortiment is in de loop der jaren steeds verder uitgebreid en alleen maar gevarieerder geworden.”

Met de opening van de nieuwe boerderijautomaat, die via een glazen deur aan de voorkant van de boerderij te bereiken is, maakt de familie Timmermans het voor iedereen nog makkelijker om eieren en aardappelen en andere (streek)producten te kunnen kopen. Ook de nieuwe automaat werkt heel simpel. De klant kan eenvoudig zien welke producten in de vakken zitten. Na keuze van de producten kan er met behulp van de pinpas betaald worden. Het vak gaat daarna automatisch open, waarna het product gepakt kan worden.


Iedereen is van harte welkom in de nieuwe automatenruimte. 

Boerderijwinkel Timmermans, Overloonseweg 11, 5821 EE Vierlingsbeek, telefoon: 0478-631243/ 06-51207907, Facebook @timmermansvierlingsbeek, website www.timmermansvierlingsbeek.nl, e-mail: info@timmermansvierlingsbeek.nl.

Openingstijden winkel: maandag van 13.00 tot 16.00 uur, dinsdag tot en met zaterdag van 9.00 tot 16.00 uur, zondags gesloten. De boerderijautomaat is de hele week 24/7 geopend.