Showgroep Motion behaalde de eerste plek.
Showgroep Motion behaalde de eerste plek. Foto: eigen foto

NK-successen voor Bekse Klinkertjes

Sport

Tijdens de Nederlandse kampioenschappen in Tegelen heeft Sophie Raaijmakers, lid van de Vierlingsbeekse dansvereniging De Bekse Klinkertjes, de tweede plaats behaald bij de minioren solo’s. Op de derde plek in diezelfde categorie eindigde Roos Raaijmakers. In de categorie solo junioren sportklasse miste Mila van Veghel met haar vierde plek net het podium. 


Mila van Veghel eindigde als vierde op het NK in Tegelen. 

De groep Upgrade van De Bekse Klinkertjes behaalde met haar gardedans de derde plek en de showgroep Motion greep in haar eerste jaar modern meteen de eerste plaats. Tijdens de prijsuitreiking aan het eind van de eerste dag werden ook de eerste startkaarten voor deelname aan de EK uitgereikt, zo ook aan Sophie en Roos Raaijmakers en Mila van Veghel. 

Op dag twee van de Nederlandse titelstrijd, die in het teken stond van de jeugd- en hoofdklasse dames, behaalde de groep Focus met haar marsdans de tweede plek, evenals het even later op de planken staande  Unity. Na de middag dansten de  gardegroepen Vitality en Evolution zich naar de derde plaats. De tweede NK-dag werd door De Bekse Klinkertje afgesloten door Extreme met een derde plaats en Explosion met een vierde plek. 


De twee marsgroepen Focus en Unity.

Tijdens dit NK wisten de danseressen van De Bekse Klinkertjes in totaal maar liefst negen EK-startbewijzen te behalen. De Europese titelstrijd vindt plaats op 10, 11 en 12 mei in Duitsland.

Om de kosten voor de EK-deelname (vervoer, verblijf, etc.) zo laag mogelijk te houden, houdt de dansvereniging onder meer een statiegeldactie bij de PLUS-supermarkt in Boxmeer. Naast de flessenautomaat staat een De Bekse Klinkertjes-zuil waarin mensen hun bonnetje kunnen deponeren. Tevens halen de leden op vrijdag 3 mei huis aan huis in Vierlingsbeek en Groeningen in samenwerking met PLUS Verbeeten lege flessen op om de clubkas voor deze EK-reis te spekken.

Ook bestaat de mogelijkheid om rechtstreeks een donatie te doen aan de dansvereniging via onderstaande link Deelname EK Bekse Klinkertjes - Crowdfunding Steunactie