Het oorlogsmonument in Vierlingsbeek is een uit bakstenen opgetrokken gedenkmuur met acht kruisen van witte natuursteen.
Het oorlogsmonument in Vierlingsbeek is een uit bakstenen opgetrokken gedenkmuur met acht kruisen van witte natuursteen. Foto: Persfoto

Uitnodiging bijwonen dodenherdenking: ‘Vrijheid geen vanzelfsprekendheid’

Vierlingsbeek

Door de Werkgroep 4 mei van de dorpsraad wordt jaarlijks de nationale dodenherdenking georganiseerd. De herdenking start die dag (4 mei) om 19.20 uur uur bij het Koningskerkje, waarna naar het oorlogsmonument aan de Spoorstraat (bij de kerk) wordt gelopen. 

Bij het oorlogsmonument worden, naast de twintig gevallenen uit Vierlingsbeek en Groeningen in de Tweede Wereldoorlog, ook alle andere burgers en militairen herdacht die in Nederland of waar ook ter wereld zijn omgekomen of vermoord, zowel tijdens de Tweede Wereldoorlog als de koloniale oorlog in Indonesië als in oorlogssituaties en bij vredesoperaties daarna.

‘Dat vrijheid geen vanzelfsprekendheid is laat ons de situatie in de wereld zien. Wij vinden het dan ook belangrijk om hierbij stil te staan tijdens deze herdenking. Wij nodigen de inwoners van Vierlingsbeek en Groeningen uit om dit samen met ons te doen. Ook horen wij graag vragen en opmerkingen indien u die mocht hebben. Wij hopen u graag op 4 mei te mogen begroeten’, zo meldt de Werkgroep 4 mei.

Voor meer informatie: Wim Verhofstad, e-mail: wverhofstad@xs4all.nl 

Voor meer informatie over het oorlogsmonument:
Vierlingsbeek, oorlogsmonument - Nationaal Comité 4 en 5 mei : Nationaal Comité 4 en 5 mei